hArtfeelings logo

Trainingsacteren

Een trainingsacteur is inzetbaar voor en met allerlei doelgroepen in alle branches. Van topmanagers bij een bank tot winkelmedewerkers van een supermarkt, van wetenschappers op een universiteit tot verpleegkundigen in een ziekenhuis. Een trainingsacteur verdiept zich in de wereld van de deelnemers en opdrachtgever. Trainingsacteren is nooit bedoeld om het deelnemers extra lastig te maken maar juist om te ondersteunen en een gelegenheid te creŽren om vaardigheden te oefenen. Een trainingsacteur maakt het effect van gedrag van deelnemers zichtbaar en zorgt voor een positieve leerervaring.

Samen met collega trainer/coach/acteur Carien van Ree (zelfsprekend@gmail.com) vorm ik Praktijktheater Tafereel. Dit interactieve Ďpraktijktheaterí daagt het publiek uit te reflecteren op het gedrag dat we laten zien en stil te staan bij hoe het anders kan. We treden op voor publiek dat elkaar kent of niet en dat is altijd verrassend. In non-profit en commerciŽle bedrijven leggen we desgevraagd de vinger op de zere plek. De combinatie van vaardigheden als coach en trainer die we beiden hebben geeft een extra dimensie aan de trainingen die we samen geven.

Als trainingsacteur ben ik inzetbaar als:

Senior trainingsacteur

Naast het spelen van rollenspellen en het geven van feedback, denk ik mee met de trainer. Ik kan de trainer adviseren over in te zetten werkvormen en oefeningen. En eventueel kan ik deze ook zelf uitvoeren. Daarnaast denk ik mee over de casuÔstiek en ben op de hoogte van de meest gangbare theorieŽn en modellen zoals die in trainingen gehanteerd worden. Ik kan dus met minimale voorbereiding in vrijwel elke training ingezet worden.

Cora Pol

Co-trainer

De verantwoordelijkheid van de co-trainer gaat nog een stapje verder. Wanneer u als trainer gebruik maakt van mij als co-trainer, kunt u mij zelfstandig met een subgroep laten werken. Ik heb zoveel kennis en ervaring dat ik naast het spelen van de rollenspellen en het geven van feedback ook een deel van de taken van de trainer kan overnemen, zoals b.v. het begeleiden van het proces in een subgroep.

Aanbeveling van Nicole de Been van HIPEPE GROUP:

Cora werkt nu 15 jaar op regelmatige basis voor HIPEPE Group in de rol van zowel trainingsacteur als trainer. In contact met deelnemers stelt Cora nooit teleur, ze confronteert en spiegelt op respectvolle, kritische en soms humoristische wijze. Cora is een groot acteertalent. Zij laat op een realistische manier het effect van gedrag zien in communicatieve actie-reactie patronen. Cora traint en acteert op haar best in een Ďno-nonsenseí omgeving waarin ťchte resultaten tellen. Ze is sterk in het creŽren van een sfeer die leidt tot optimaal leren. Als opdrachtgever is het zeer prettig om met Cora te werken. Zij komt altijd haar afspraken na, hanteert voor zichzelf en haar omgeving een hoog waarden- en normenpatroon, voelt de belangen en gevoeligheden binnen verschillende opdrachten feilloos aan en is zeer betrokken.

** Referenties over het werk van Cora zijn op te vragen per mail op resultaat@hipepe.nl

Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Hoge integriteit, Creatief